Zevensprong 58, 5683 KS, Best
06-15629674

Rijopleiding in stappen

RIS – Rijopleiding in stappen

Aangezien wij met onze rijschool kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan is er eigenlijk maar één geschikte lesmethode en dat is de RIS methode, oftewel de Rijopleiding In Stappen. Wij begrijpen dat dit begrip en deze methode niet voor iedereen herkenbaar zijn dus vandaar dat we de opbouw van de rijopleiding nu verder aan u uitleggen.

Hoe is RIS opgebouwd?

De Rijopleiding In Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij u stap-voor-stap leert rijden. We gaan dan ook pas verder met de volgende stap als u de vorige stap voldoende beheerst.  De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat u iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloopt u op deze manier 46 gebruiksaanwijzingen (scripts), verdeeld over vier modules.

Huiswerkopdracht

Een ander belangrijk onderdeel in de RIS is de huiswerkopdracht, u ontvangt van de rijschool het RIS begeleidingsboek waarin de 46 scripts zijn uitgewerkt. Uw instructeur noteert in het RIS boek de huiswerkopdracht en nu is het bedoeling dat u de genoteerde scripts thuis aandachtig doorleest en hier eventueel notities bij maakt. Alle kennis die u opdoet door het aandachtig maken van de huiswerkopdrachten hoeft in de lesauto niet aan u te worden uitgelegd door de instructeur. En dit scheelt tijd, en dus GELD!

Modules en toetsen

Zoals gezegd is de opleiding onderverdeeld in vier modules, iedere module wordt afgesloten met een toets. De eerste twee toetsen worden afgenomen door een instructeur van onze rijschool.

In de derde deeltoets toets kunt u kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie en de bijkomende examenstress. Daarnaast krijgt u aan het einde van deze toets waardevolle tips ter verbetering van de examinator. Bovendien kunt u vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste deeltoets is het praktijkexamen bij het CBR.

De voordelen op een rijtje:

• Fors hoger slagingspercentage
• Flinke besparing in de benodigde rijlessen dankzij het huiswerk
• Hoge kwaliteit van de rijopleiding
• Stap voor stap aanpak
• Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
• Inzicht in uw vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Fors hoger slagingspercentage met RIS (Rijopleiding In Stappen)
Fors hoger slagingspercentage met RIS.