Rijopleiding In Stappen

De Rijopleiding In Stappen, kortweg RIS genoemd. Is een methode waarin structuur centraal staat. Doordat onderdelen stap-voor-stap worden behandelt krijgen leerlingen een stabielere basis om zelfstandig veilig aan het verkeer deel te nemen.

In het RIS boek (praktijkboek) wordt aangegeven welk onderdeel we de volgende keer gaan behandelen. Het is de bedoeling dat dit onderdeel thuis wordt voorbereid. Dit heeft twee belangrijke voordelen. Op de eerste plaats hoeft er in de lesauto minder uitgelegd te worden, hierdoor kunnen we in de rijlessen efficiënter werken en meer bezig zijn met de praktijk. Daarnaast zijn kandidaten tijdens het lessen vaak zo druk bezig dat uitgebreide informatie van de instructeur niet goed aan zou komen. Doordat onze kandidaten zich thuis hebben voorbereid kunnen onze instructeurs korte en duidelijke instructies geven die makkelijker begrepen worden tijdens het rijden. Aan het einde van de rijles wordt samen met de kandidaat het resultaat van de rijles genoteerd in het RIS boek, ook als ouder kan je de voortgang dus altijd inzien! De voortgang staat op pagina 12, 14, 16 en 17).

De RIS opleiding is verdeeld in 4 modules. Iedere module wordt afgesloten met een deeltoets. Er zijn in totaal dus 4 deeltoetsen. De deeltoets 1 en 2 worden door de rijschool afgenomen, dit doen wij tijdens een rijles. Op het moment dat je nog binnen het pakket zit zal de lestijd die we plannen voor deze toetsen uit het lespakket gehaald worden, mocht je de uren uit het pakket al volledig verbruikt hebben dan wordt deze lestijd gefactureerd tegen het tarief van een losse rijles. De deeltoets 3, beter bekend als tussentijdse toets, wordt afgenomen door het CBR. Deze toets kan je zien als een proefexamen. De deeltoets 4, beter bekend als het praktijkexamen, wordt uiteraard ook afgenomen door het CBR. De uitslagen van alle toetsen worden genoteerd in het RIS boek, deze zijn dus ook voor iedereen inzichtelijk.

De voordelen van de RIS methode op een rijtje:

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelnamen aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van het RIS boek