Motorrijbewijs

Bij motorrijschool Rijles Best leiden we jou op tot een verantwoorde motorrijder. In de lessen besteden we veel aandacht aan de veiligheid, denk hierbij met name aan de kwetsbaarheid van een motorrijder. Daarnaast zien we ook graag dat je de voordelen zoals snelheid en wendbaarheid van de motorfiets goed weet te benutten. 

Wij geven rijles in de categorie A en A2. De categorie A1 doen wij helaas niet omdat hier te weinig animo voor is. Je kan bij ons lessen vanaf het moment dat je 20 jaar oud bent. Wil je meer weten over de verschillende categorieën en bijbehorende leeftijden klik dan hier. 

Maak daarnaast gratis gebruik van onze beschermende kleding zoals helm, handschoenen, jas, broek en laarzen. Uiteraard mag je ook eigen beschermende kleding dragen als je deze hebt. 

Het motorrijbewijs bestaat uit drie delen.

Theorie examen

Je moet geslaagd zijn voor je theorie voordat je mag gaan lessen met een motor tenzij, je in het bezit bent van een autorijbewijs. Dan moet je geslaagd zijn voordat het AVD examen kan worden ingepland. Het resultaat van het theorie examen is anderhalf jaar geldig.

Praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB)

We gaan twaalf bijzondere manoeuvres met je oefenen zodat je de motorfiets optimaal onder controle hebt en je helemaal klaar bent voor dit examen. De uitslag van dit examen is 1 jaar geldig. Wil je weten welke bijzondere manoeuvres er allemaal zijn, klik dan hier.

Praktijkexamen verkeersdeelname (AVD) 

Je kan pas aan dit examen deelnemen als je geslaagd bent voor je theorie- en AVB examen. Je krijgt bij ons les van ervaren instructeurs die jou goed begeleiden richting een examen en er voor zorgen dat je veilig en verantwoord aan het verkeer kunt gaan deelnemen. Aan het einde van jouw opleiding kan je jezelf inschrijven voor een dagrit, hierin rijden we een mooie leerzame route door de omgeving. 

Pakket

Gratis Proefles

12 uur rijles

AVB examen

AVD examen

Pakketprijs
€ 799,00

Los

Rijles (per uur)
€ 47,00
AVB examen
€ 120,00
AVD examen
€ 215,00
Online theorie training inclusief 50 proefexamens
€ 50,00