Vaarbewijs

Moet je een praktijkexamen doen voor je vaarbewijs? Nee, Nederland is momenteel het enige land in Europa waar je het vaarbewijs vanuit de schoolbanken kunt halen. Dit lijkt echter te gaan veranderen als het CBR vanaf 2020 de examens gaat afnemen.

Maar wanneer heb je een vaarbewijs nodig? Je hebt een vaarbewijs nodig als je een boot wilt besturen die sneller kan varen dan 20km/u of als de boot langer is dan 15 meter. Het aantal PK's dat de boot heeft speelt dus geen rol. Je mag voor je 18e al examen doen voor het vaarbewijs maar je krijgt het bewijs dan pas thuis gestuurd als je eenmaal 18 bent. Je mag in de tussenliggende periode geen boten besturen waar een vaarbewijs voor nodig is.

Verder wordt er onderscheidt gemaakt tussen vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Met vaarbewijs 1 mag je alleen op de kleinere wateren varen. Wil je bijvoorbeeld op het Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee, Ooster-, Westerschelde varen dan heb je ook vaarbewijs 2 nodig. 


Leslocaties en data

Zaterdag 21-09-2019 dagcursus vaarbewijs 1 in Best/Eindhoven

Er komen snel meer lesdagen in Eindhoven, Middelharnis en Enschede 


Cursusboek

Onze pakketten zijn exclusief een cursusboek. De mensen die behoefte hebben aan een cursusboek kunnen dit op de cursusdag bij ons kopen voor 25,00.


Dagcursus vaar­bewijs 1 of 2

zaterdag's van 9:00 tot 16:00

Luxe lunch

Exclusief examen (KV1 of KV2) deze plan je zelf in op vamex.nl

Pakketprijs
€ 150,00

Avondcursus vaar­bewijs 1 of 2

3 avonden van 19:00 tot 21:30

Koffie met iets lekkers

Exclusief examen (KV1 of KV2) deze plan je zelf in op vamex.nl

Pakketprijs
€ 150,00